Lättsmält, söt, god och lite seg i konsistensen – en hejans smaskig tårta helt enkelt!
Ca 8 port
Marängbottnar:
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
5 dl vårgårdaris
Smörkräm:
2 dl mjölk
4 msk mjöl
4 msk kakao
4 äggulor
100 g smör
4 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Garnering:
3 dl vispgrädde + 2 msk vaniljsocker
Flagad mandel, vindruvor, godis, färsk mynta och/eller färska bär.
Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner socker och vårgårdaris, lite i sänder. Bred ut smeten till två tallrikstora rundlar, på var sin plåt med smort bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 150 grader ca 1 timme (125 grader om du har varmluftsugn).
Smörkräm:
Koka ihop mjölk, mjöl och siktad kakao och låt det sedan kallna under lock. Rör sedan ner äggulor, smör, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till världens godaste chokladkräm, gärna i en matberedare.
Bred krämen på en av marängbottnarna och lägg den andra ovanpå. Vispa grädden med lite vaniljsocker och bred den över tårtan. Garnera med något gott och tjusigt!