Marängtårta med chokladkräm

Lättsmält, söt, god och lite seg i konsistensen – en hejans smaskig tårta helt enkelt!

Ca 8 port

Marängbottnar:
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
5 dl vårgårdaris

Smörkräm:
2 dl mjölk
4 msk mjöl
4 msk kakao
4 äggulor
100 g smör
4 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker

Garnering:
3 dl vispgrädde + 2 msk vaniljsocker
Flagad mandel, vindruvor, godis, färsk mynta och/eller färska bär.

Börja med att vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner socker och vårgårdaris, lite i sänder. Bred ut smeten till två tallrikstora rundlar, på var sin plåt med smort bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 150 grader ca 1 timme (125 grader om du har varmluftsugn).

Smörkräm:
Koka ihop mjölk, mjöl och siktad kakao och låt det sedan kallna under lock. Rör sedan ner äggulor, smör, vaniljsocker och florsocker. Rör ihop till världens godaste chokladkräm, gärna i en matberedare.

Bred krämen på en av marängbottnarna och lägg den andra ovanpå. Vispa grädden med lite vaniljsocker och bred den över tårtan. Garnera med något gott och tjusigt!