Medelhavspasta


Krämig, smakrik pasta som du enkelt slänger ihop till dina hungriga tonåringar på fredagskvällen…
Räcker till en familj med tre tonåringar + en och annan matlåda.

500 g pasta, t.ex. bavette
700 g kycklingfilé, (gärna lårfilé)
150 g smakrik salami
250 g mozarella
2 dl lätt creme fraîche paprika och chilli
5 dl matlagningsgrädde
1 knippe gräslök
salt och svartpeppar
smör eller olja til stekning

Garneringstips:
persilja
basilika
gräslök
körsbärstomater

Koka pastan enligt förpackningen. Skär kycklingen i lagom stora bitar och stek i t.ex. smör eller olja, så att den får fin färg. Salta och peppra. Klipp salamin i ”kvartar” och tillsätt den. Häll sedan över creme fraîche och matlagningsgrädde. Låt småkoka i några minuter, tills kycklingen är helt färdig. Smaka av. Skär mozzarellan i lagom stora bitar och tillsätt den tillsammans med klippt gräslök. Blanda ihop med pastan och garnera efter tycke och smak. Servera med en grön sallad, tomater, oliver och ett gott vitlöksbröd.