Otroligt god och saftig pepparkaka som passar perfekt nu i adventstider. Lingonen ger kakan en extra sötsyrlig smaknyans i perfekt balans med vaniljen och kryddorna.
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 påse pepparkakskryddor
1,5 dl vaniljyoghurt
1 dl frysta lingon
till formen:
smör
ströbröd
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och tillsätt dem i smeten. Klicka ner smöret och allra sist vaniljyoghurten.
Rör om snabbt tills smeten blir jämn och fin. Vänd försiktigt ned lingonen me3d en slev eller slickepott. Lingonen ska inte gå sönder. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda längst ner i ugnen i ca 45 minuter, tills kakan är torr i mitten. Testa med en provsticka.
Pudra gärna lite florsocker över kakan innan servering.