Gammaldags, luftig glassdessert som påminner om Glass au four.
Pajskal:
3 dl söndersmulade havrekakor (t.ex. Hob Nobs)
100 g rumsvarmt smör
Fyllning:
1 burk konserverade päron
500 g gräddglass, gärna vanilj med krossad choklad
Maräng:
3 äggvitor
3/4 dl strösocker
Pajskal:
Smula söndet havrekakorna i en matberedare med kniv. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smet. Tryck ut smeten med hjälp av en sked i en ugnsfast form. Ställ in i kylskåpet minst 1 timme.
Maräng:
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd sedan ner sockret.
Häll av spadet från päronen och skär dem i skivor. Skär glassen i tjocka skivor. Lägg päronskivorna i botten på pajskalet, däröver glassen och sist marängen. Se till att den täcker hela pajen. Grädda pajen i ugnen i 250 grader, ca 5 minuter, tills marängen fått färg. Servera genast!