En gyllene, krämig soppa med smak av ingefära och apelsin.
4 port
1 st gul lök
6 st morötter
En liten bit färsk ingefära
Saft från 1 st apelsin
Smör till stekning
7 dl vatten
Salt
Vitpeppar
1-2 msk grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
Garnering:
Persilja
Skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna samt ingefäran fint. Fräs löken med smöret på svag värme några minuter. Lägg därefter i morötterna samt ingefäran och fräs ytterligare några minuter. Häll på vatten och låt koka upp. Tillsätt salt, peppar och buljong. Koka ca 10 minuter tills morötterna blir mjuka. Rör i apelsinsaft och creme fraiche. Låt få ett snabbt uppkok och smaka av. Vill man ha en slät soppa kan man mixa den före man rör i creme fraiche. Vill man ha en magrare soppa kan man utesluta creme fraiche. Då får soppan en vackrare färg. Garnera med klippt persilja.