Pannkaksrulle med köttfärs


En enkel, men smarrig maträtt som passar allra bäst en mörk vinterkväll när stora snöflingor singlar ner från himlen.

4-5 port

Ugnspannkaka:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg

Köttfärsröra:
ca 800 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 stor morot
1 dl chilisås (gärna extra hot)
1 dl creme fraiche
salt
svartpeppar
chiliflakes
paprikapulver

riven ost

Börja med pannkakan. Vispa mjöl, salt och mjölk till en jämn smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Låt stå en liten stund för att svälla. Häll upp i en långpanna med smort bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

Stek köttfärsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Skala och riv moroten grovt. Krydda med salt och kryddor tillsammans med chilisås och creme fraîche. Koka ihop till en krämig röra. Smaka av. Krydda efter tycke och smak.

Stjälp upp pannkakan på ett nytt bakplåtspapper, med botten upp. Bred ut köttfärsröran och rulla försiktigt ihop till en rulle. Strö riven ost över. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Servera med en fräsch sallad. Göttgött!