Pärondröm


Den här lättsamma julhelgsdesserten passar perfekt efter julbordsresterna eller lutfisken. Enkelt men lyxigt på samma gång!

Det här behöver du:

konserverade päron skurna i bitar
vaniljglass
malen kanel
Philadelfiagrädde
hackad mandel
ev pepparkakor till garnering

Philadelfiagrädde:
1 dl vispgrädde
1 dl Philadelfiaost
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Vispa först grädden fast och tillsätt därefter resten av ingredienserna. Vispa till en slät och fin kräm.

Så här gör du:

Lägg först ca 1 dl päronbitar i botten av en portionskål eller ett glas. Pudra lite kanel över. Lägg därefter till en kula glass. Klicka på en klick med Philadelfiagrädde. Puddra med lite kanel och strö över hackad mandel. Sätt i en pepparkaka om du är på extra gott humör. Servera genast. Ta emot ovationerna.