Pitabröd med chilikyckling, avokado och hummus

20140320-105301.jpgGott, fräscht och nyttigt! Passar perfekt nu på våren.

4 st

4 pitabröd
2-3 kycklingfileer
Rapsolja till stekning
Salt
Peppar
1 msk finhackad chili (finns färdighackad i frysdisken)
1 mogen avokado eller 1 pkt avokado (finns färdigskuren i frysdisken)
T.ex:
Sallad
Tomat
Gurka
Ananas
Rödlök
Ärtskott

Hummus:
1 brk kikärter (färdigkokta)
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 nypa strösocker
saften av en halv citron
1/2 dl rapsolja

Börja med hummusen:
Skölj kikärterna noga. Kör dem sedan i matberedare eller med stavmixer och tillsätt övriga ingredienser. Kör till en krämig röra. Smaka av. Låt stå i kylskåpet minst 1 timme före servering. Smaka av igen.

Skär kycklingen i lagom små bitar. Fräs dem i olja tillsammans med chili. Salta och peppra. Skala och kärna ur avokadon samt skär den i skivor. Skölj och skär övriga grönsaker i tunna skivor. Värm pitabröden i ugnen. Fyll sedan bröden med kyckling, grönsaker och hummus. Ät och njut!