Lättbakade godingar som passar utmärkt till mellanmål, kvällsmat eller kanske till picknicken!
Ca 15 st
Obs! Bullarna behöver inte jäsas!
Deg:
50 g jäst
1 1/2 dl kall mjölk
3/4 dl flytande smör/rapsolja
1 ägg
1 msk honung eller sirap
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl special
Fyllning:
150 g strimlad rökt skinka/kalkon/kyckling
2 dl pizzaost
2-4 msk chilisås
ev oregano
1 ägg till pensling
Lös ut jästen i mjölk och flytande smör/rapsolja. Blanda samman med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en slät, fin bulldeg. Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord. Bred ut chilisås, sedan skinka/kalkon/kyckling, ost och ev oregano. Rulla ihop till en lång rulle och skär tjocka skivor/bullar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 200 grader 10-15 minuter.
Bullarna är också goda med köttfärsröra t.ex. tacofärs som fyllning. Vill du ha vegetariska bullar väljer du t.ex. strimlade paprikor och soltorkade tomater istället.