Ett smarrigt sätt att ta till vara på trädgårdens plommon!
8-10 port
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
75 g rumsvarmt smör
Fyllning:
Ca 500 g plommon
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
Pajdeg:
Arbeta snabbt ihop alla ingredienserna i en matberedare till en smidig deg. Tryck ut den i en bakform med löstagbar botten (ca 24 cm). Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i ugnen i 200 grader i 10 minuter.
Vispa ihop en fyllning av creme fraiche, ägg, socker, vaniljsocker och kanel. Häll fyllningen i pajskalet. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen i 200 grader ca 40 minuter. Låt den svalna och servera den med vaniljglass.