Pulled pork

IMG_7027

Rejäl cowboymat importerad från rodeon där borta i Amerikat. En variant på långkok, kan man säga.

ca 8 port

1,5 kg benfri fläskkarré, eller 2 kg med ben
4 msk flingsalt
1 msk svartpeppar
1 msk paprikapulver
4 st scharlottenlökar
500 g (1 flaska) barbecue sauce, ”Hickory and Brown Sugar” passar bra
2 dl vatten
2 msk kalvfond

Skölj och torka köttet. Krydda och gnid in salt, svartpeppar och paprika. Häll lite olja i en stor stekgryta och lägg i köttet. Skala lökarna och lägg dem hela bredvid. Häll på barbecue sauce, vatten samt kalvfond. Sätt på locket och ställ in grytan längst ner i ugnen i 100 grader. Låt stå ca 7 timmar. Strimla sedan det möra köttet med en gaffel. Servera med portionsbröd (se recept här på bloggen), hamburgerbröd eller tortillabröd. Lägg strimlat kött mellan brödet och häll på lite av såsen. Goda tillbehör är stora pommes, cole slaw (se recept här på bloggen), grön sallad och majs.

IMG_7029

IMG_7033