Räktårta

20131210-223646.jpg

En smaskig smörgåstårta som du enkelt gör på hönökakor.

ca 10 port

Obs!
Gör fyllningen dagen innan servering och lägg emellan tårtan för att den ska kunna safta till sig över natten. Låt den stå i kylskåpet täckt med plastfolie och en ren handduk. Garnera strax innan servering.

8 st hönökakor

Fyllning:
6 dl turkisk yoghurt
3 dl majonnäs
200 g crabsticks eller skalade räkor
10 st hårdkokta ägg
100 g röd stenbitsrom
Salt
Malen vitpeppar
En nypa strösocker

Tips på garnering:
Turkisk yoghurt och/eller majonnäs
Skalade räkor
Rökt lax
Stenbitsrom
Ost
Röd lök
Olika sorters sallad
Gurka
Tomat
Citron
Dill
Persilja
Vindruvor
Apelsin
Jordgubbar
Psysalis

Hacka crabsticks eller räkor grovt. ”Strimla” äggen i en äggskivare, först åt ena hållet, sedan åt det andra. Blanda turkisk yoghurt med majonnäs. Tillsätt crabsticks/räkor samt ägg och rom och rör om. Smaka av med salt, vitpeppar och strösocker. Låt stå ca 30 minuter i kylskåpet och smaka av igen. Lägg ihop två hönökakor till en rund platta på ett stort fat eller en plåt täckt med aluminiumfolie. Lägg på 1/3 av fyllningen och bred ut den jämt. Upprepa två gånger och lägg till sist två hönökakor längst upp. Förvara i kylskåpet över natten.

Skölj de olika grönsakerna och frukterna som du vill garnera med och låt dem torka på en ren handduk. Bred turkisk yoghurt och/eller majonnäs på tårtan för att garneringen ska ”limmas fast”. Garnera som du vill ha det.