Det här är en riktigt god kyckling- och grönsaksgryta kryddad med spännande rosépeppar.
4 port
4 st kycklingfiléer, gärna färska
smör eller flytande margarin att steka i
2 broccolistånd
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
4 msk hönsfond
salt
4 tsk rosépeppar
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
ev 2 msk maizena
Börja med att steka kycklingen, ett par minuter på varje sida, så att den får stekyta, gärna i en stor stekgryta. Salta kycklingen. Dela sedan broccolin i små fina buketter och skär paprikan i strimlor eller bitar. Lägg grönsakerna tillsammans med kycklingen och stek lite till. Tillsätt grädde, vatten, fond och rosépeppar och koka alltsammans på svag värme i ca 15 minuter. Red ev med maizena om du vill ha såsen en aning tjockare. Smaka av. Servera med ris eller en god kokt potatis, gärna färskpotatis.