Rösti


Frasiga rösti med goda, lyxiga tillbehör lyser upp höst- och vintermörkret. Håll till godo!

4 port
ca 12-15 st

800 g potatis av fast sort
1 gul lök
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
smör till stekning

Tips 1 på tillbehör:
stenbitsrom
picklad rödlök (se recept här på bloggen)
turkisk yoghurt eller creme fraiche
persilja eller dill
svartpeppar

Tips 2 på tillbehör:
knaperstekt bacon
lingonsylt
keso
råkostsallad

Tips 3 på tillbehör:
pepparrotsvisp
picklad rödlök (se recept här på bloggen)
gräslök

Börja med att vispa ihop mjölk och vetemjöl i en stor bunke. Låt stå. Skala potatisen och löken. Riv dem mellangrovt, gärna i en matberedare. Tryck ut vätskan. Blanda först ner saltet i smeten och därefter potatisen och löken. Blanda väl. Klicka upp lagom stora rösti i stekpannan och stek dem i mycket smör på mellanstark värme. Vänd dem ett par gånger. Röstin ska vara gyllene och frasig. Servera genast. Toppa med smarriga tillbehör!