Rotfruktsbiffar


Frasiga och krämiga vegobiffar – gott och nyttigt!

ca 10-12 st

5 potatisar
1 morot
1 palsternacka
rotfrukterna ska tillsammans bli ca 500 g
1 st svensk grillost á 200 g
4 ägg
1 dl panko
2 krm chiliflakes
salt
svartpeppar

Panering:
rapsolja
panko

Skala och riv rotfrukterna grovt. Riv även osten och blanda samman. Tillsätt äggen, ett i teget och rör runt. Blanda ner panko. Smaksätt med chili, salt och peppar. Ta lite olja på händerna och vänd i panko. Stek i olja på medelstark värme, ca 5-6 minuter på varje sida. Vänd försiktigt på biffarna. Biffarna ska få en gyllene, frasig stekyta.

Servera gärna tillsammans med en krämig vitkålssallad och en klick hummus (se recept här på bloggen).

Tips! Biffarna är perfekta att ha som ett vegetariskt alternativ under grillsäsongen! Om du har färdigstekta biffar i kylskåpet kan du slänga dem på grillen några minuter när grillsuget sätter in.