Salta chokladkolasnittar


Smarriga kolasnittar med en touch av salt och choklad!

ca 25 st

200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 msk flingsalt

Garnering:
1 äggvita
flingsalt

Rör ihop smör och strösocker, gärna i en matberedare. Tillsätt sirapen samt mjölet blandat med bikarbonat och vaniljsocker. Ta därefter ut hälften av degen. Tillsätt kakao och salt i den degen som är kvar och blanda ordentligt. Dela de båda delarna i två och rulla två bruna och två vita rullar. Ta en rulle av varje färg och snurra dem om varandra. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem. Vispa en äggvita och pensla rullarna. Strö lite flingsalt över. Grädda i  mitten av ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna något innan du skär sneda snittar. Ställ gärna in plåten i ugnen igen och låt stå i eftervärmen.

OBS! Om du vill att kakorna ska var gluten- och/eller mjölkfria är det bara att byta ut mjölet och smöret. Det finns bra glutenfritt mjöl att välja på.