En mjuk och god variant av den vanliga drömtårtan, med Philadelfiaost i fyllningen.
6 ägg
4 dl strösocker
3 dl potatismjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
300 g Philadelfiaost
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på på ett bakplåtspapper i en stor långpanna, 40X50 cm. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 8 minuter. Stjälp upp kakan på en ren, fuktig handduk, eller ett bakplåtspapper med strösocker på. Dra sedan bort pappret som kakan bakats på. Låt den svalna och gör under tiden fyllningen. Mixa smör, Philadelfia och vaniljsocker till en fin kräm. Bred den över kakan så fort den svalnat och rulla ihop den från långsidan. Lyft bort den från den fuktiga handduken. Ställ in den en stund i kylskåpet innan du skär den i skivor.
Tips! Om du ska frysa drömtårtan, kan du frysa in den hel som rulle och sedan skära den i skivor när den fortfarande är lite frusen. Då blir det finast skivor.