Snabbt och enkelt fixar du dessa scones som smakar bäst med lemon curd eller marmelad och en smakrik ost!
4 kakor, 16 bitar
8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
5 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt smör
4 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i klickar och sedan mjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund kaka (ca 15 cm i diameter). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Det får plats två kakor på en plåt. Gör ett kors med en kniv över varje kaka så att den delas upp i fyra ”kvartar”. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk och bryt sedan kakorna i fyra bitar. Njut till afternoon the.