Dottern är en hejare på att baka och här är hennes senaste bakverk – läckra, saftiga muffins smaksatta med vanilj och rikligt med blåbär.
16 stora muffins
200 g smält och avsvalnat smör, gärna extrasaltat
4 ägg
3 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
finrivet skal (zest) från 1 ekologisk citron
4 dl vaniljyoghurt
5 dl blåbär (400 g), frysta eller färska direkt från skogen
Garnering:
florsocker
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst. Häll i smör, yoghurt och citronskal. Vispa. Blanda alla de torra ingredienserna väl och tillsätt dem. Rör till sist ner blåbären, försiktigt så att bären inte går sönder för mycket. Ställ ut stora muffinsformar med bra kanter i en långpanna. Fyll dem till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter, tills de fått fin färg och är torra i mitten. Låt svalna. Pudra med florsocker. Färdigt!