Selmas havrekakor

20130921-212525.jpg

Frasiga och sega havrekakor med smak av dumlekolor. Mumsigt värre!

35-40 st

Ca 20 dumlekolor
150 g smör
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
3 1/2 dl havregryn

Garnering:
100 g Odense mjölkchoklad eller annan god choklad

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Blanda väl.

Fyll småbrödsformar till hälften. (Antingen i papper eller silikon) Dela dumlekolorna och tryck i en halva i varje kaka. Grädda dem i mitten av ugnen i 175 grader 10-12 minuter. Låt dem svalna.

Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Spritsa eller klicka lite choklad i mitten av varje kaka. Ställ in i kylskåpet en stund.

Obs! Serveras rumstempererade, de blir hårda när de är kalla. De här kakorna är inget för dig med lösa tänder!!!