Grekisk mat när den är som allra bäst! Kan tillagas både på grillen och i ugnen.Fläskfile’n går utmärkt att byta ut mot kycklingfile’. Spetten är perfekta även till att ha med sig på picknicken.
4 port
1 st fläskfile’, ca 600 g
Marinad:
1 msk torkad mynta
1 msk torkad oregano
Saften från 1 st citron
1/2 dl olivolja
3 st pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
En nypa strösocker
Skär fläskfile’n i lagom stora bitar.
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet tillsammans med marinaden i en plastpåse. Marinera i kylskåpet minst 1 timme, gärna över natten. Trä sedan på köttet på grillspett. Grilla dem på grillen eller stek i mitten av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Skär lite i ett spett för att se att köttet är helt genomstekt. Vill man ha en lite knaprigare yta kan man försteka dem en aning i en stekpanna innan man sätter in dem i ugnen.
Servera gärna med klyftpotatis och tzatziki. Himmelskt gott!