Spökmaränger

IMG_7454

De här små spökena är faktiskt mer söta än läskiga. De passar till Halloween-partyt eller till barnkalaset.

15-20 st

3 stora äggvitor
1 tsk citronsaft
1 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
50 g mjölkchoklad
pärlströssel

Vispa äggvitorna i en fettfri bunke, helst metall. När det börjar skumma tillsätter du citronsaft samt strösocker, lite i sänder. Vispa till hårt skum. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att marängsmeten glider ut. Sikta sedan ner florsocker och vänd försiktigt ner det med en slev. Spritsa eller klicka ut spöken på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 100 grader ca 1 timme. Marängerna ska vara lätta och torra på utsidan men lite krämiga och sega på insidan. Smält chokladen försiktigt i micron. Spritsa minimala prickar till ögon och sätt dit små pärlor. Låt stå så att chokladen stelnar. Förvara marängerna torrt.

IMG_7457