Smaskig ugnspannkaka med äppelskivor och kanel! Perfekta mellisen!
2017 är ju inget äppelår precis, men det här är ett bra sätt att ta tillvara de få äpplen som ändå kom. Jag tror att vi fick tre frukter på vårt ”mosäppelträd” i år. Det blir det inte mycket mos utav, men då kom jag på att jag skulle smaksätta pannkakan med dem i stället och det blev ju såå gott!
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 svenska äpplen
kanel
Blanda mjöl och salt. Vispa samman med mjölken, lite i taget. Tillsätt äggen, ett i taget. Vispa till en jämn och fin smet. Låt gärna stå och dra en stund, ca 30 minuter. Vispa igen och häll över smeten i en långpanna, ca 20 X 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Skala äpplen och skiva dem tunt. Placera skivorna i rader i pannkakan. Stör över rikligt med kanel. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35 minuter, tills den har fått fin färg.
Servera gärna tillsammans med äppelmos och keso.
Obs! Vill man spara tid efter jobbet, kan man vispa ihop smeten kvällen innan och låta den stå i kylskåpet. Tänk bara på att den behöver vispas igen före du häller den i långpannan.